Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Wijzigingen douaneregelgeving Saudi-Arabië

Vanaf 1 januari 2012 zullen de douaneautoriteiten van Saudi-Arabië verscherpte controles uitvoeren op zendingen die het land binnenkomen via expresbedrijven. De Saudische douaneautoriteiten zullen vanaf 1 december 2011 starten met de controles maar zullen vanaf 1 januari zendingen blokkeren en/of retour sturen indien de verzenddocumentatie niet correct of onvolledig is.
Om ervoor te zorgen dat uw DHL Express zendingen probleemloos worden verwerkt door de douane-inklaring van Saudi-Arabië, is het belangrijk dat de volgende verplichte documenten en informatie aanwezig zijn bij de zending.

Voor januari 2012 - Alle zendingen met een waarde tot US$13,250 worden ingeklaard door DHL Express Saudi-Arabië als Importer of Record (IOR) gespecificeerd als SNAS Trading (DHL’s partner).

Na 1 january 2012 - Vanaf 1 januari mag DHL niet meer fungeren als Importer of Record (IOR) om uw zendingen in te klaren. Zendingen van US$100 of meer dienen te worden ingeklaard op naam van de ontvanger (bedrijf of persoon die als IOR is erkend). Als onderdeel van de herziene procedures door de Saudische douane autoriteit en met betrekking tot de strengere controles van zendingen die via express vervoerders, zullen alle zendingen gaan door deze processen.