Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Tips voor het vervoer van gevaarlijke goederen

DHL Express heeft ruime ervaring met het vervoeren van gevaarlijke goederen. Lees meer over de voorwaarden en voorschriften om ervoor te zorgen dat uw zendingen aan alle voorschriften voldoen.

Het vervoer van gevaarlijke goederen

DHL is een erkende vervoerder van gevaarlijke goederen. Als vooraanstaand transport- en logistiekbedrijf houdt DHL Express zich aan de volgende voorschriften:
  • IATA-voorschriften voor luchttransport, van toepassing in alle landen die volgens de ICAO-voorschriften werken en bij alle luchtvaartmaatschappijen die volgens de IATA-voorschriften werken
  • ADR-voorschriften voor wegvervoer, van toepassing in alle landen die het ADR-verdrag in hun wetgeving hebben opgenomen, en daarnaast, binnen Europa, de EG-richtlijnen met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke goederen
  • Andere nationale wetgeving die van toepassing is, afhankelijk van de herkomst, de doorvoer en de bestemming van de zending.
Indien u niet zeker weet welke voorschriften op uw zending van toepassing zijn, neem dan contact op met onze klantenservice.