Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Tips voor het vervoer van gevaarlijke goederen

DHL Express beschikt over een ruime ervaring met het vervoeren van erkende gevaarlijke goederen. Lees meer over de voorwaarden en voorschriften om ervoor te zorgen dat uw zendingen aan alle voorschriften voldoen.

Het vervoer van gevaarlijke goederen

DHL is een erkende vervoerder van gevaarlijke goederen. Als vooraanstaand transport- en logistiekbedrijf houdt DHL Express zich aan de volgende voorschriften:
  • IATA-voorschriften voor luchttransport, van toepassing in alle landen die volgens de ICAO-voorschriften werken en bij alle luchtvaartmaatschappijen die volgens de IATA-voorschriften werken
  • ADR-voorschriften voor wegvervoer, van toepassing in alle landen die het ADR-verdrag in hun wetgeving hebben opgenomen, en daarnaast, binnen Europa, de EG-richtlijnen met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke goederen (veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijke goederen)
  • Verzenders zijn verantwoordelijk voor de correcte voorbereiding van hun zending en dienen te bevestigen of hun zendingen met gevaarlijke goederen door de lucht of over de weg wordt vervoerd.
Als u niet zeker weet welke voorschriften op uw zending van toepassing zijn, contacteer dan onze klantendienst en vraag naar de plaatselijke Dangerous Goods expert.