Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Fraudebewustzijn en -preventie

Als toonaangevende dienstverlener op het gebied van internationale verzending is DHL over de gehele wereld bekend. DHL neemt de bescherming van onze klanten en hun gevoelige informatie serieus. Daarom willen wij u vragen alert te zijn op mogelijk frauduleus gedrag van kwaadwillige partijen die de naam DHL gebruiken.

Frauduleus gebruik van de naam DHL

Er zijn gevallen van oplichting bekend waarbij mensen die aankopen wilden doen via internet, e-mailberichten en afbeeldingen ontvingen die op het eerste gezicht afkomstig leken te zijn van DHL, maar waarin de naam DHL onrechtmatig werd gebruikt.

In de meeste gevallen gaat het hierbij om de verkoop van consumptiegoederen via internet waarbij voorafgaand aan de levering van de goederen om betaling wordt gevraagd.

Wij willen u erop wijzen dat DHL nooit op deze manier te werk gaat. Alleen bedragen die betrekking hebben op officiële, aan DHL gerelateerde verzendkosten worden door DHL geïncasseerd.

Deze veiligheidsmededeling heeft geen invloed op de verplichting van de ontvanger tot het betalen van verzendkosten, douanerechten, btw of soortgelijke kosten die op het moment van levering betaald kunnen worden.

DHL aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele kosten die ten onrechte zijn gemaakt of betalingen die ten onrechte zijn verricht als gevolg van frauduleuze activiteiten.

Wij wijzen u erop dat e-mails waarin vermeld wordt dat DHL een pakket aan u tracht te leveren en waarin u wordt verzocht de bijlage in de e-mail te openen om de levering te bevestigen, frauduleus zijn: het betreffende pakket bestaat niet en de bijlage kan een computervirus zijn.

Open de bijlage niet. De e-mail en de bijlage zijn niet afkomstig van DHL.

Als u twijfelt over de integriteit van een website waarop de naam DHL wordt gebruikt, raden wij u aan de websites van DHL altijd via onze internationale website te bezoeken.

Ontvangt u frauduleuze of verdachte e-mails van DHL, meld dit dan altijd aan de DHL-klantenservice.