Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Groene oplossingen

Videos
false false

Het GoGreen-programma

Sluiten

Het GoGreen-programma

Het GoGreen-programma

/content/dam/Local_Images/g0/New_aboutus/green_solution/GreenSolutions/204x99_video_image/video_gogreen_204x99.jpg /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png
Links Info

Mijlpalen voor
klimaatbescherming

2001: Deutsche Post DHL Group zet binnen het bedrijf een milieuteam op, een erkenning van het toenemende belang van milieukwesties.
2002: DHL Zweden start met “Grøna Ton” (Groen tonnage), onze eerste ‘groene’ transportdienst met toegevoegde waarde ter promotie van duurzame brandstoffen.
2005: DHL Parcel Duitsland zet een pilot op voor zijn “Grüne Paket” (“Groen pakket”), een CO2-neutrale verzenddienst.
2006: CO2-neutrale verzenddiensten worden beschikbaar voor klanten van DHL Express in meerdere Europese landen.
2007: Een CO2-neutrale verzenddienst voor detailhandel- en bedrijfspostklanten wordt gestart in Duitsland.
2008: Met zijn programma GOGREEN is DPDHL de eerste logistieke dienstverlener die zich inzet voor het doel om in 2020 de CO2-uitstoot met 30% te verminderen.
2008: DHL Supply Chain heeft het eerste CO2-neutrale magazijn in de UK door de installatie van een warmtepomp en nieuwe elektrische verlichting.
2009: Deutsche Post DHL Group verzendt meer dan 700 miljoen GOGREEN-producten en compenseert daarbij 38.600 ton CO2 in projecten voor klimaatbescherming.
2010: Het aantal jaarlijkse GOGREEN-zendingen neemt toe tot 1,7 miljard.
2010: De GOGREEN-dienst wordt ook aangeboden aan klanten van DHL Global Forwarding wereldwijd.
2010: DHL Freight begint met het aanbieden van CO2-rapporten in bepaalde regio’s. Aan de hand van deze rapporten kunnen klanten hun emissies neutraliseren.
2011: DHL Global Forwarding, Freight introduceert Carbon Dashboard, een online rapportagehulpmiddel om klanten hun CO2-emissies te laten zien.
2011: DHL Parcel Duitsland verzendt alle pakketten van privéklanten CO2-neutraal – zonder extra kosten.
2011: Om certificaten voor neutrale emissies te verkrijgen, start Deutsche Post DHL Group zijn eigen project voor klimaatbescherming in Lesotho.
2012: CO2-neutrale verzenddiensten zijn beschikbaar voor klanten van DHL Express in ongeveer 60 landen wereldwijd.
2012: DHL Express introduceert extern geverifieerde rapportagediensten. Klanten kunnen nu de CO2-uitstoot van hun zendingen volgen.
Geoptimaliseerde transportroutes, alternatieve voertuigen en energie-efficiënte magazijnen: er zijn veel manieren om de voor het klimaat schadelijke CO2-uitstoot en andere milieu-invloeden te beperken bij het vervoer en de opslag van goederen.

In samenwerking met onze klanten willen wij van deze mogelijkheden gebruik maken. Bij DHL noemen we dit GOGREEN. Wij geloven dat milieubescherming en zakelijk succes niet alleen samengaan, maar dat ze nauw met elkaar verbonden zijn.

GOGREEN-producten en diensten

Met onze expertise en wereldwijde aanwezigheid kunnen we onze zakelijke klanten een uitgebreide portefeuille met groene producten en diensten aanbieden. Door het leveren van gedetailleerde CO2-rapportenExternal Link / New Window* laten we hun zien op welk emissieniveau van broeikasgassen ze zich bevinden. Hoewel CO2-emissies bij logistiek de grootste invloed op klimaatveranderingen hebben, vermelden we tevens andere broeikasgassen zoals methaan en stikstofoxide. En in overeenstemming met de internationaal erkende sectoroverstijgende norm “Accounting en rapportage levenscyclus broeikasgasproducten” houden we ook rekening met upstream-uitstoot die voortvloeit uit de productie en het vervoer van brandstof en energie.
In onze dienst Groene OptimalisatieExternal Link / New Window* werken we met klanten samen om te bepalen welke gebieden voor verbetering in aanmerking komen en zoeken we naar manieren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. We analyseren de volledige logistieke keten van onze klanten en werken met hen samen om handelsroutes en vervoerswijzen te optimaliseren. Tevens stellen we manieren voor om hun algehele milieuprestaties te verbeteren.
En ter compensatie van onvermijdelijke uitstoot bieden we KlimaatneutraleExternal Link / New Window* diensten. Door deel te nemen aan het vrijwillige programma voor emissiehandel kopen we CO2-kredieten van geselecteerde projecten die gericht zijn op vermindering van de CO2-uitstoot en die voordeel bieden aan plaatselijke gemeenschappen. Vanaf januari 2014 compenseren we niet alleen CO2 maar ook andere broeikasgassen zoals methaan en stikstofoxide, waarbij we GOGREEN van CO2-neutraal naar klimaatneutraal trekken. Gebaseerd op het nieuwe broeikasgassenprotocol voor producten nemen we ook upstream-emissies op van de productie en het vervoer van brandstof en energie.

* Deze koppelingen verwijzen naar onze wereldwijde site, die uitsluitend in het Engels beschikbaar is.